Loading...

Anavar Revisited

от Майк Арнолд

Всяка седмица, когато седна и мисля за потенциални теми, на които да пиша, моят избор обикновено се ръководи от една мотивация – пасион. Без интерес към темата, с която се занимавам, тя става много повече упражнение в скука, отколкото изход за творческо забавление. Просто трябва да се наслаждавам на това, което правя в покупката, за да се почувства полезно. Много от времето това ме води до нови пасища, но от време на време ще посетя отново стар фаворит. В този случай старият фаворит се случва да бъде Анавар или както е известно, оксандролон.

За да бъда честен, през последните няколко години почти не съм мислил за тези неща, извън препоръките, направени на други за целите на подготовката на конкурса или повторното композиране. В стремежа си да се запозная с пълната фармакопея на лекарствата за културизъм на работно ниво, просто не успях да поддържам връзка с някои от моите лични фаворити. Това се промени преди няколко седмици, когато по време на разговор с приятел, той предложи да се върна към първата ми любов, което доведе до незабавното му повторно въвеждане в мисията ми да се възстане на загубена маса и сила след увреждане на контузия на гърба. Не отне много време латентната ми привързаност да бъде разпалена и да ми напомня колко много ми липсва това лекарство.

Ефектите му, макар да не са напълно различни от другите съединения в неговия клас, са специални, тъй като те доставят редица предимства, които обикновено не се намират в лекарство с такъв желателен профил на страничен ефект. За да бъдем кратки, Анавар е удоволствие да се използва. Независимо от липидите, тук просто няма какво да се оплакваме, което го направи любим на мой и много други през последните 50 години. С казаното, ако очаквате да прочетете пълен профил на Anavar, по -добре е да търсите другаде, тъй като аз ще пропусна много от техническата информация и вместо това да доставяте общо усещане за неговия характер, като същевременно се съсредоточа върху нетрадиционни методи за употреба.

Традиционно Anavar се използва за подготовка на състезания или определени периоди на загуба на мазнини. Със сигурност няма нищо лошо в това, тъй като екстремните му мускулни втвърдяващи ефекти, както и способността му да ускорява загубата на мазнини, го прави едно от най -добрите лекарства за тази цел. Но Anavar също е чудесен избор за извънсезонна употреба, тъй като предоставя няколко предимства, допълващи фазата на отглеждане. За съжаление, Anavar рядко се използва за тази цел сред по -голямата част от общността на културизма поради опетнените си резултати като едно от „по -слабите“ лекарства в света на AAS. Това вярване се възползва до такава степен, че много сега го наричат „женски“ стероид от гледна точка на потентността. Въпреки че е далеч от истината, това погрешно схващане се развива по няколко причини, една от които произтича обратно към 1964 г., когато Searle Laboratories за първи път пусна продукта. Оригиналният „Anavar“ (марка на Oxandrolone), първоначално е произведен в малки 2,5 mg таблетки, като препоръките за дозиране падат в диапазона 5-15 mg/ден. За разлика от тях, Anadrol е освободен през същия период от време и е направен в 50 mg таблетки, като препоръките за дозиране до 200+ mg на ден!

Докато културистите винаги са натискали границите, когато това се отнася до дозировката, фармацевтичните указания все още са били влиятелни при определянето на тези граници, особено през първите няколко десетилетия на употреба, когато културистите са знаели сравнително малко за тези лекарства. Така че, ако аптеката е казала да използва определен стероид, да кажем, че анадрол, при 50 mg/ден, много културисти се чувстват безопасни, използвайки 2 или дори 3 пъти по-голяма от тази доза (100-150 mg/ден). Но ако дневната доза на друг стероид беше осигурена само с 5 mg на ден, не много хора бяха готови да рискуват 20-30 пъти увеличение, което би било необходимо при покупка, за да се администрира Anavar в дози, подобни на анадрол. Да не говорим, че използването на оригиналния Anavar само на 50 mg би изисквало индивида да погълне цели 20 таблетки на ден! Дори на по -големите рискови, които участват, този тип дозиране често изглеждаше прекомерно, така че въпреки използването на дози значително по -високи от първоначалните препоръки на Searle, те все още бяха по -малко от оптимални, циментирайки идеята, че Anavar е един от по -слабите стероиди. Това вярване остава в съзнанието на много до ден днешен.

Друг аспект, който помогна за установяването на настоящата перспектива, е липсата на отлични печалби от тегло/размер, които съпътстват употребата на анавар. Поне в този случай човек може да разбере защо това играе роля. В крайна сметка, ако е доказано определено лекарство, което води до значително по -малко печалби от тегло/размер от неговите връстници, естественият консенсус ще бъде, че лекарството не е много ефективно за изграждането на мускули – освен ако човек не знае какво се случва от вътрешен гледна точка.

Виждате ли, много от най-добрите ни орални стероиди за масово изграждане (Anadrol, SD и M1T) вършат чудесна работа за намеса в функцията на ензим, известен като 11-бета хидроксилаза, който е частично отговорен за регулирането на интрамускулната вода за задържане. Когато този ензим е инхибиран, mUSCLES започват да накисват водата и колкото по -голямо е това инхибиране, толкова по -голямо е количеството вода, съхранявано в мускулите. Тъй като тази вода е интрамускулна по природа и не се отлага под кожата, тя е неразличима от нормалната мускулна тъкан. По принцип това има положителен ефект във външния ни вид, като кара мускулите да изглеждат по -големи, по -твърди и по -стегнати. Той също е отговорен за производството на по -голямата част от първоначалните печалби от тегло/размер, изпитван с лекарство като анадрол, а също и защо по -голямата част от него се губи в рамките на седмица или две от прекратяване, тъй като интрамускулните нива на водата бързо се връщат към нормалното.

Този ефект, макар и присъства с Anavar, е далеч по -малко преувеличен, поради което ние не набъбваме никъде близо до толкова бързо, когато го използваме, но нито се изпускаме навсякъде близо до толкова много, когато тръгваме. Всъщност по -голямата част от теглото/размера, която получаваме от Anavar, са истински мускулни влакна. Когато проверяваме ситуацията от тази гледна точка, можем да видим, че разминаването в мускулите се получава между тези две лекарства не е толкова голямо, колкото изглежда. Разбира се, не предполагам, че Анавар ще изгради толкова мускулна тъкан, колкото нашите най-добри орали за изграждане на маса, но казвам, че разликата е далеч по-малко от това, което може да показва скалата/огледалото, особено когато сравнявате тези лекарства на mg на mg база. Ако се съмнявате в това, предизвиквам ви да стартирате 30 -дневен цикъл на Anavar и само 30 -дневен цикъл на Anadrol. След като 30 дни приключиха, изчакайте 10 дни и след това вижте колко тегло оставате от всяко лекарство. Може да сте шокирани, когато видите, че числата не са толкова далеч.

Въпреки че Anavar със сигурност е способен директно да допринесе за резултатите от изграждането на мускули на цикъла, индиректните ефекти на Anavar го правят страхотен стакер с много по-стандартни строители на маса, като тестостерон, нандролон, болденон и т.н. Може би това е много полезно ползата се крие в способността му да увеличава съществено силата. Анавар е страхотен строител на сила; Една от най -добрите, всъщност, особено при по -високи дози (ще се справим с въпроса за дозиране за момент). С увеличаването на силата на силата е абсолютно критичен елемент от всяка добре създадена рутина за изграждане на масово изграждане (особено в начинаещия през ранни напреднали етапи на развитие), има смисъл да се използва лекарство, което позволява на тялото да натиска максимални тегла. Добавянето на малко анавар в нормален тест и цикъл на Nandrolone ще осигури значително подобряване на силата, което ще доведе до по -голяма мускулна стимулация по време на тренировка и много по -изразен тренировъчен ефект.

Всички цикли на бягане, в които повишаването на теглото се появява сравнително бързо, но печалбите от сила не го правят. В тези случаи огромната по-голямата част от нашите масови печалби се дължи на преходно увеличение на мускулната обемна (i.m. Вода, засилен гликоген, увеличаване на обема на кръвта), като настройва културистката за тежка загуба след цикъла. Това е така, защото истинските печалби от мускулни влакна почти винаги са придружени от увеличаване на силата и обратно. Поради потенциала на Anavar да предизвиква драматични повишения на силата чрез повишена неврална ефективност (т.е. подобрена контрактилна способност), самите мускули получават по -голяма стимулация по време на тренировки, което води до по -голямо количество истински растеж на мускулните влакна. Опитът показа, че Anavar насърчава допълнителни печалби в сила, когато се добавя към почти всеки цикъл, включително всички инжекционни и дори нормалните орали за изграждане на маса като Dianabol и Anadrol. Поради това не е неразумно да се заключи, че Anavar увеличава силата чрез различен механизъм (и) и/или чрез същия механизъм (и), но в по-голяма степен от гореспоменатия AAS. Разбира се, не всеки ще отговори в една и съща степен, поради огромната променливост, присъща на личния отговор, но изглежда, че работи добре за повечето.

Въпреки че всеки индивид, който обмисля използването на орали (метилиран AAS), трябва да е наясно с основните си отрицателни ефекти, се чувствам принуден да ги спомена, поне накратко. Anavar, подобно на всички метили, е добре известно, че има отрицателен ефект както върху сърдечно -съдовата система (чрез влошаване на липидния профил), така и върху чернодробната функция (метилите се метаболизират от черния дроб и в резултат на резултат в различна степен на чернодробен щам). За щастие, Anavar е сравнително лек по отношение на чернодробната токсичност, което прави това по-малко притеснение в сравнение с много други орали и не-издание, когато се прилага в комбинация с подходящите добавки за опорна черния дроб. От друга страна, ефектите му върху сърдечно -съдовата система не са толкова доброкачествени. Докато моментното изменение на липидния профил няма да създаде значителни проблеми, оставането в това състояние за продължителен период от време е основен допринасящ аспект в развитието на атеросклерозата, което е основен рисков аспект за инфаркт. Следователно е обезкуражена редовната или дългосрочна употреба на метили, особено при липса на превантивнаUSCLES започват да накисват водата и колкото по -голямо е това инхибиране, толкова по -голямо е количеството вода, съхранявано в мускулите. Тъй като тази вода е интрамускулна по природа и не се отлага под кожата, тя е неразличима от нормалната мускулна тъкан. По принцип това има положителен ефект във външния ни вид, като кара мускулите да изглеждат по -големи, по -твърди и по -стегнати. Той също е отговорен за производството на по -голямата част от първоначалните печалби от тегло/размер, изпитван с лекарство като анадрол, а също и защо по -голямата част от него се губи в рамките на седмица или две от прекратяване, тъй като интрамускулните нива на водата бързо се връщат към нормалното.

Този ефект, макар и присъства с Anavar, е далеч по -малко преувеличен, поради което ние не набъбваме никъде близо до толкова бързо, когато го използваме, но нито се изпускаме навсякъде близо до толкова много, когато тръгваме. Всъщност по -голямата част от теглото/размера, която получаваме от Anavar, са истински мускулни влакна. Когато проверяваме ситуацията от тази гледна точка, можем да видим, че разминаването в мускулите се получава между тези две лекарства не е толкова голямо, колкото изглежда. Разбира се, не предполагам, че Анавар ще изгради толкова мускулна тъкан, колкото нашите най-добри орали за изграждане на маса, но казвам, че разликата е далеч по-малко от това, което може да показва скалата/огледалото, особено когато сравнявате тези лекарства на mg на mg база. Ако се съмнявате в това, предизвиквам ви да стартирате 30 -дневен цикъл на Anavar и само 30 -дневен цикъл на Anadrol. След като 30 дни приключиха, изчакайте 10 дни и след това вижте колко тегло оставате от всяко лекарство. Може да сте шокирани, когато видите, че числата не са толкова далеч.

Въпреки че Anavar със сигурност е способен директно да допринесе за резултатите от изграждането на мускули на цикъла, индиректните ефекти на Anavar го правят страхотен стакер с много по-стандартни строители на маса, като тестостерон, нандролон, болденон и т.н. Може би това е много полезно ползата се крие в способността му да увеличава съществено силата. Анавар е страхотен строител на сила; Една от най -добрите, всъщност, особено при по -високи дози (ще се справим с въпроса за дозиране за момент). С увеличаването на силата на силата е абсолютно критичен елемент от всяка добре създадена рутина за изграждане на масово изграждане (особено в начинаещия през ранни напреднали етапи на развитие), има смисъл да се използва лекарство, което позволява на тялото да натиска максимални тегла. Добавянето на малко анавар в нормален тест и цикъл на Nandrolone ще осигури значително подобряване на силата, което ще доведе до по -голяма мускулна стимулация по време на тренировка и много по -изразен тренировъчен ефект.

Всички цикли на бягане, в които повишаването на теглото се появява сравнително бързо, но печалбите от сила не го правят. В тези случаи огромната по-голямата част от нашите масови печалби се дължи на преходно увеличение на мускулната обемна (i.m. Вода, засилен гликоген, увеличаване на обема на кръвта), като настройва културистката за тежка загуба след цикъла. Това е така, защото истинските печалби от мускулни влакна почти винаги са придружени от увеличаване на силата и обратно. Поради потенциала на Anavar да предизвиква драматични повишения на силата чрез повишена неврална ефективност (т.е. подобрена контрактилна способност), самите мускули получават по -голяма стимулация по време на тренировки, което води до по -голямо количество истински растеж на мускулните влакна. Опитът показа, че Anavar насърчава допълнителни печалби в сила, когато се добавя към почти всеки цикъл, включително всички инжекционни и дори нормалните орали за изграждане на маса като Dianabol и Anadrol. Поради това не е неразумно да се заключи, че Anavar увеличава силата чрез различен механизъм (и) и/или чрез същия механизъм (и), но в по-голяма степен от гореспоменатия AAS. Разбира се, не всеки ще отговори в една и съща степен, поради огромната променливост, присъща на личния отговор, но изглежда, че работи добре за повечето.

Въпреки че всеки индивид, който обмисля използването на орали (метилиран AAS), трябва да е наясно с основните си отрицателни ефекти, се чувствам принуден да ги спомена, поне накратко. Anavar, подобно на всички метили, е добре известно, че има отрицателен ефект както върху сърдечно -съдовата система (чрез влошаване на липидния профил), така и върху чернодробната функция (метилите се метаболизират от черния дроб и в резултат на резултат в различна степен на чернодробен щам). За щастие, Anavar е сравнително лек по отношение на чернодробната токсичност, което прави това по-малко притеснение в сравнение с много други орали и не-издание, когато се прилага в комбинация с подходящите добавки за опорна черния дроб. От друга страна, ефектите му върху сърдечно -съдовата система не са толкова доброкачествени. Докато моментното изменение на липидния профил няма да създаде значителни проблеми, оставането в това състояние за продължителен период от време е основен допринасящ аспект в развитието на атеросклерозата, което е основен рисков аспект за инфаркт. Следователно е обезкуражена редовната или дългосрочна употреба на метили, особено при липса на превантивна

Leave a Reply

Your email address will not be published.