Loading...

4 съвета за трениране на мъдро

, когато става въпрос за интелигентно, ефективно обучение, излизането на всичко не винаги е най -добрият вариант. Един от моите спортни директори го заяви най -добре: „Лесно е да тренирам усилено, но е много по -трудно да тренирам труден по правилния начин.“ Може да се шуми просто, но година след година все още виждам спортисти да претренират, както и да губят от най -добрите си възможни резултати от него. Това, което те не признават, е, че е внос да тренира интелигентно.

Това не винаги е „затвори крака“, както и пълни тренировки за газ. Вие изисквате да тренирате високо, както и да се възстановите ниско. Този микс ви кара да тренирате мъдро, както и трудно. Потите, както и преживявате, но все пак осигурявате на тялото си достатъчно време за възстановяване, както и да превърнете часовете, прекарани в педали в печалби, които ви оставят в много по -добра форма на мотора. Използвайте тези четири съвета, за да тренирате мъдри, както и да се възползвате максимално от всяка тренировка:

1. Вземете научен подход

Подходът към самото обучение дойде дълъг метод от моите начала като млад ездач. Като дете имам предвид, че треньорът ми казва „Ако днес боли, тогава беше страхотно обучение“. С остаряването си обучението в крайна сметка беше по -научно, както и структурирано. Когато участвах в спортна институция в Източна Германия, ние определихме първото си пулс в покой много първо нещо сутрин, както и го съставихме в нашите официални списания. Ние също така инспектираме сърдечните си честота на мотора, но по старомоден метод-нашият треньор наистина щеше да се движи зад нас, докато яздихме, като подскачаше рога му на ритъм, който ни позволи да определим сърдечните си удари. Сега, джаджи като Feetbit’s Fee 3, Ionic, Alta HR, както и всички определят сърдечната честота, както и ви позволяват да получите ефективни коментари, за да помогнете на управлението на вашето обучение. Повече разбиране, както и науката често дава много по -добри резултати, както и по -интелигентно обучение. По -интелигентното обучение означава, че можете да тренирате по -ефективно, както и да постигнете по -бързо целите си за обучение.

2. Добавете обхват към тренировките си

Разнообразието е ароматът на живота, така че го смесете малко. Когато тренирах, често подреждах тренировките си в тридневни блокове. Още в първия ден мускулите ми бяха най -свежите, както и най -отпочиналите, което направи този ден да правя висококачествени, къси, както и интензивни тренировки. Вторият ден ще се състои от по-дълги, но по-малко интензивни тренировки. След като произведох увреждане на клетките на мускулната маса в продължение на два дни, щях да се появи с дълъг и слаб ден, нещо като 6 часа на мотора, както и никакви интервали. Първият ден беше да се развие максимална мощност, както и да увеличи сърдечната честота, вторият ден беше да се развие издръжливост, както и третият ден от този блок беше да се развие издръжливост, както и фундаментални мили.

3. Бавно развийте инерцията си

В перфектния сценарий натрупването на сезона ви се появява като пирамида: има тонове дълги и плътни базови мили, както и вози на дъното като основа. Малко по малко, вие намалявате количеството, както и повишавате високото качество на тренировките си – това означава по -малко часове, както и повече интервали. Най -успешният велосипедист някога, Еди Мерккс, когато заяви, че трябва да изпитате болка, когато тренирате, за да направите състезания, в крайна сметка са лесни. От моя собствен опит мога да ви кажа, че тялото ви е в състояние само да прави неща, с които е минало в тренировките. Ако искате да натиснете 500 вата за 5 минути, тогава не можете да тренирате само с 250 вата през цялата година. Вие изисквате бавно да обучавате тялото си до това ниво, като използвате интервални тласъци, за да се оправите към целта си.

4. Промяна на вашия метод

Прекарването на време на пътя е важно за установяване на умения, които ви получават удобно каране на мотора, както и скачане, както и изключени – и двете са важни в циклокрос – но това не означава, че това е единственият тип кондициониране, който трябва да направите . Вътрешното колоездене е фантастичен метод за поддържане на форма, както и да запазите общите си цели за физическа годност. Вътрешното колоездене ви осигурява физическата издръжливост, необходима за циклокрос. Дългите пътни състезания се нуждаят от повече време на мотора, но е мъдър метод или да започнете, или да наложите пътуването си с колоездене на закрито.

Тази информация е само за академични функции, както и не се разбира като заместител на медицинската диагноза или лечение. Не трябва да използвате тази информация, за да диагностицирате или лекувате проблем или състояние на здравето и уелнес. Винаги проверявайте с вашия лекар, преди да промените диетата си, да променяте навиците си за сън, да приемате добавки или да започнете нова физическа фитнес рутина.

Jens Voigt

Посланикът на Fitbit Йенс Войгт е бивш експертен велосипед, който в момента служи като екип за консултант на Trip Factory Racing. Йенс прегръща болка, както и животът от мотото: „Млъкни краката!“ Той, когато се вози на 20 километра в турнето на Франция на детски мотор. Йенс има шест (да, шест!) Деца, както и живот в Германия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.