Loading...

15 смущаващи факти за FDA

15 смущаващи факти за FDA

Американците разчитат на американската храна, както и администрацията на лекарствата (FDA) за контрол на храната, както и фармацевтичните продукти, за да гарантират, че само най -безопасните, много ефективни продукти попадат на пазара. Това не е абсолютно така, както показват тези смущаващи факти. Ако мислите да преследвате професия в медицинската област или просто искате да откриете много повече за процесите на лекарства, както и за одобрение на храната, помислете за тези новинарски истории, както и за скандали, които вдъхновяват реформата на FDA днес.

1. Те пазят решаваща информация за лекарствата от етикета: Двама експерти по сигурността на лекарствата извикаха FDA през есента на 2009 г. за оставяне на решаваща информация за лекарствата, когато отбелязват съставки на етикетите. Дори лекарите бяха оставени на тъмно за специфична информация за лекарствата, както и в ситуацията на лекарството за остеопороза, Zometa, малко по -висока доза може да засили опасността от смърт при пациенти с рак.

2. Тяхната грешка в доматите съсипа индустрията: По време на едно от многото огнища на салмонела през последните няколко години FDA посочи доматите като виновник. Хората в цялата страна спряха да ядат домати, основен компонент във всички видове храни, приготвени както в къщата, така и в ресторантите. Забавянето на пазара беше голям хит за фермерите, както и Флорида загуби много от реколтата си от предупреждението на FDA. Оказва се, че доматите нямаха какво да завършат с огнището.

3. Възможно е намаляване на бюджетния план: По -рано тази година Конгресът изглеждаше готов да намали финансирането на FDA, както при много други държавни агенции. FDA се стреми да се справи с изпадането от японската радиация, но потенциално се люлее на президента Обама, за да отмени съкращенията, както и в истината да осигури много повече пари на FDA за 2012 г.

4. Одобреното от FDA масло от Canola: Има малко спор сред експертите по здравеопазване и уелнес, както и естествени храни за сигурността на маслото от рапица, което вече не се извлича от донякъде токсичното растение, рапично. Блогерът на Mayo Center Katherine Zeratsky, R.D., L.D., обяснява, че „маслото от канола обикновено се признава за безрисково от храната, както и прилагането на лекарства“, което не е изключително силна позиция един или друг, както и тя наистина е забранен в Европа.

5. Те не успяха да коментират самоубийството на тест: 19-годишен стажант в колежа, който работеше като тест за FDA, тъй като проучи нов антидепресант, който се обеси в лабораторията на компания за лекарства в Индианаполис. Тъй като производителят на лекарства не беше рекламирал никакъв вид неблагоприятни странични ефекти за техния продукт, се очакваше FDA да сподели своите открития, както и да продължи с проучвателно проучване, за да се опита да открие причина за самоубийството. Те не го направиха. Вместо това FDA заяви, че ако пуснат информация за това как точно самоубийството, както и страничните ефекти на наркотиците, те ще пускат търговски тайни, като потенциално компрометират рецептата на лекарствената компания, както и общ бизнес.

6. FDA има тенденция да „седи“ с съмнителни данни: В статия на New York Times от 2009 г. беше разкрито, че FDA има гадна рутина – тя „често седи на данни, които предизвикват опасения относно сигурността на лекарството или терапевтичната стойност . “ С други думи, агентите на FDA поддържат спокойни, когато открият за неблагоприятни странични ефекти, включително шокиращи симптоми като повишени рискове за посегателство на сърцето при едно болкоуспокояващо, както и тласък на детските самоубийствени мисли, както и в поведението в антидепресантите. Тяхната мания за запазване на търговските тайни не повлия на телефонния призив за много по-голяма прозрачност в процеса на одобрение на лекарствата.

7. Те бяха отчасти зад смъртта на Vioxx: Заедно с лекарствения бизнес Merck, FDA беше обвинен в промотирането, както и отказваше да припомни лекарствените Vioxx, което „предизвика неразбран брой смъртни случаи сред американското население“, според NaturalNews. com. Очевидно FDA е притиснат да провежда допълнителни научни изпитвания, след като Vioxx предизвика сърдечни пристъпи, но FDA така или иначе одобри лекарствата, без допълнително проучване или припомняне.

8. Само тъй като лекарството е одобрено, не показва, че FDA вярва, че работи добре: Основната политика на палеца за одобрение на лекарства е, че ако ползите му надвишават страничните му ефекти, тя ще бъде напред да се удари на пазара. Въпреки че много американци вярват, че одобрената от FDA медицина показва, че лекарствата са висококачествени, може да не е така.

9. Лидерите на FDA са избрали да се изправят срещу лекарствени компании, както и с пренебрегване на науката: Преди две години група учени от FDA написаха писмо до президента Обама с молба за промяна на едро на организацията, тъй като вярваха, че лидерите са корумпирани, както и последователно игнорирайки техните изследвания, както и вместо това избират да популяризират лекарствените компании. Отначало някои вярваха, че писмото е фалшиво, какr Когато беше валидиран, по -добър поглед на писмото разкри, че учените също обвиняват FDA, че наистина нарушават собствените си закони, „Промяна на научните констатации“, премахвайки предупрежденията за черни кутии, направи фалшиви изявления в документите на FDA, както и одобрението на приспособление за мамография, след като експертите от FDA гласуваха единодушно срещу него.

10. Те отново одобриха лекарство, което уби 80 000 души: много здраве и благосъстояние, както и индивидуални защитници смятат, че лекарственият диабет Авандия трябва да бъде свален от пазара, след като е бил заподозрян в убийството на около 80 000 души, но след специално удовлетворяващо беше извикан, FDA не е съгласен. Въпреки че FDA показа с вот, че вярват, че лекарствата са опасни, те взеха решение по -силните сигнали за предупреждение, ще бъде адекватно решение.

11. Много американци не упълномощават предполагаемата неутралитет на FDA: Четирима от петима американци смятат, че FDA е също силно повлиян от лекарствените компании, както и 96% от американците искат правителството да постави предупредителни етикети на наркотици с разбрани опасения за сигурността.

12. Всичко е относително: В доклад на NaturalNews.com, усуканата логика на FDA за одобрение на лекарства беше разкопнала. Техните решения се основават на сравнения на членовете на семейството – не на сигурността на лекарствата, но на смъртоносността на лекарствата. Ако лекарството не е много по -смъртоносно от всеки вид други подобни лекарства на пазара, то може да бъде одобрено.

13. Скандал с акции: Химикът на FDA е обвинен в търговия с вътрешна информация, склад – заедно с детето си – 3,6 милиона долара. Той използва вътрешна информация за одобренията на лекарствата, за да извърши изчислени сделки.

14. „Изключително сложни“ данни са извинение за вземане на грешни решения: когато се извиква на скандала с Авандия, служителите на FDA обвиняват лекарствения бизнес Glaxo за хвърляне на „изключително сложни“ данни, очевидно вярвайки, че това е валидно извинение за създаването Лошо решение, застрашаващо десетки хиляди животи.

15. Те не са склонни да продължат след наказателно преследване: Миналата пролет FDA започна да засилва наказателните си преследвания за нарушаване на лекарствата, както и ръководителите на хранителния бизнес, след като Конгресът му беше натиснат да го направи. Критиците на FDA бяха открили, че компанията е също така разпуснала с разследванията си, както и е „паднала“ по отношение на установяването на изискванията за изпълнение в своето престъпно отделение.

източник

Leave a Reply

Your email address will not be published.